Hazelnoot

Iedereen die graag een boterham met choco eet, heeft al eens de bekende hazelnootpasta geprobeerd die begint met de letter N.
Spijtig genoeg zit deze vol ongezonde suikers en vetten en juist daarom maakten we een variant op basis van gefermenteerde dranken. Met de heerlijke smaak van hazelnoten is deze Choco Yoco het ideale alternatief.

Ingrediënten

Even serieus, wat zit er nu eigenijk in Choco Yoco?

Yoghurt

Onze choco-wetenschappers hebben een eigen, geoptimaliseerde yoghurt, skyr, ontwikkeld (dikke yoghurt hoog in proteïnen) met specifieke karakteristieken qua structuur en smaak die ideaal zijn om als basis te dienen voor onze gezonde choco. De basis is dus yoghurt in plaats van vet. Tadaa! En zo ontstond Choco Yoco.

Rijstmelkpoeder/ Melkpoeder

Beide poeders zijn gebruikt om de 55% suiker die normaal in een pot choco zit, te kunnen vervangen door gezondere alternatieven. Wij hebben gekozen voor een mix van melk- en rijstmelkpoeder, om de ideale structuur en voedingswaardes te bekomen voor Choco Yoco.

Cacao

Ook hier hebben wij een blend van verschillende cacao’s samengevoegd om tot een evenwicht te komen van een goede smaak en niet teveel ongezonde vetten van de cacaoboter. Yummy!

Koolzaadolie

Geen traditionele, ongezonde, harde en verzadigde vetten. Nope, wij kiezen 100% voor gezonde plantaardige oliën.

Fructose

Suikers op zich zijn niet ongezond, met mate. Teveel suikers zijn zeker niet goed. Daarom zoeten wij ook met suikers maar beperken wij ons tot gezonde hoeveelheden. Wij hebben gekozen voor fructose in plaats van gewone suiker, vooral omdat we geloven dat dit gezonder is en iets zoeter smaakt, zodat we er minder van moeten gebruiken.

Proteinen/vezels/lecithine

Deze functionele ingrediënten helpen de structuur van het product te verbeteren, zodat het lekker smeert, en anderzijds helpen ze ons ook om een gezonder evenwicht in de voeding te hebben. Op deze manier dragen ze bij om Nutri-Score A te halen. Hopla!

Bewaarmiddelen

Omdat we geen hele pot choco opstellen op 1 dag, hebben we gekozen om met citroenzuur en kaliumsorbaat te werken. Omdat we met een vers product zitten dat we stabiel moeten houden zijn we spijtig genoeg verplicht een minimum aan conserveermiddelen toe te voegen. Hoe minder, hoe beter!

Sucralose

Deze zoetstof op basis van suiker is vele malen sterker dan suiker zelf. Hierdoor hebben we maar een minuscule hoeveelhied nodig. Net genoeg om dat beetje extra yummy zoetkracht te geven.

Ingrediënten

Even serieus, wat zit er nu eigenijk in Choco Yoco?

Onze choco-wetenschappers hebben een eigen, geoptimaliseerde yoghurt, skyr, ontwikkeld (dikke yoghurt hoog in proteïnen) met specifieke karakteristieken qua structuur en smaak die ideaal zijn om als basis te dienen voor onze gezonde choco. De basis is dus yoghurt in plaats van vet. Tadaa! En zo ontstond Choco Yoco.

Beide poeders zijn gebruikt om de 55% suiker die normaal in een pot choco zit, te kunnen vervangen door gezondere alternatieven. Wij hebben gekozen voor een mix van melk- en rijstmelkpoeder, om de ideale structuur en voedingswaardes te bekomen voor Choco Yoco.

Ook hier hebben wij een blend van verschillende cacao’s samengevoegd om tot een evenwicht te komen van een goede smaak en niet teveel ongezonde vetten van de cacaoboter. Yummy!

Geen traditionele, ongezonde, harde en verzadigde vetten. Nope, wij kiezen 100% voor gezonde plantaardige oliën.

Suikers op zich zijn niet ongezond, met mate. Teveel suikers zijn zeker niet goed. Daarom zoeten wij ook met suikers maar beperken wij ons tot gezonde hoeveelheden. Wij hebben gekozen voor fructose in plaats van gewone suiker, vooral omdat we geloven dat dit gezonder is en iets zoeter smaakt, zodat we er minder van moeten gebruiken.

Deze functionele ingrediënten helpen de structuur van het product te verbeteren, zodat het lekker smeert, en anderzijds helpen ze ons ook om een gezonder evenwicht in de voeding te hebben. Op deze manier dragen ze bij om Nutri-Score A te halen. Hopla!

Omdat we geen hele pot choco opstellen op 1 dag, hebben we gekozen om met citroenzuur en kaliumsorbaat te werken. Omdat we met een vers product zitten dat we stabiel moeten houden zijn we spijtig genoeg verplicht een minimum aan conserveermiddelen toe te voegen. Hoe minder, hoe beter!

Deze zoetstof op basis van suiker is vele malen sterker dan suiker zelf. Hierdoor hebben we maar een minuscule hoeveelhied nodig. Net genoeg om dat beetje extra yummy zoetkracht te geven.

Nu te vinden in het koelvak van

Delhaize Colruyt

Maintenant dans le réfrigérateur de

Delhaize Colruyt